Ebben a bejegyzésben arra az egyszerű kérdésre próbálunk választ találni, hogy fontos-e a referencia a virtuális asszisztens kiválasztásánál.

Általánosságban elmondható, hogy mindig jó ha van referencia. De mit befolyásol a a referencia egy szolgáltatónál? Minél több referenciával rendelkezik valaki, annál nagyobb eséllyel mondható róla, hogy megbízható. Nos ez a virtuális asszisztensek között sincs másként. Fontos tudni, hogy nagyon sok olyan szolgáltató van, aki nem számlaképes, de még weboldala sincs. Itt azért megkérdőjelezhető a hitelesség.

Azonban hozzá kell tennünk, hogy a referencia önmagában kevés a sikeres együttműködéshez. De mindenképpen egy jó pont a szolgáltatónak, hiszen már dolgozott ezen területen, vannak értékes tapasztalatai. Feltételezhető, hogy együttműködés során sokkal gördülékenyebben fog menni a közös munka, mintha egy kezdő virtuális asszisztens esetében. Emellett fontos az is, hogy a virtuális asszisztens számára profilba vágó legyen cégünk tevékenysége. Ugyanaz igaz a VA-ra mint a szövegírókra: nem minden VA képes bármilyen feladat ellátására, de azért vannak kivételek. Sokkal kisebb eséllyel leszünk csalódottak, ha olyan virtuális asszisztenst választunk, aki már dolgozott hasonló vállalkozással mint a miénk.Referencia

A mondás is úgy tartja: messziről jött ember azt mond amit akar. Ez igaz a virtuális asszisztens szolgáltatókra is. Nem tudhatjuk, hogy mennyi igaz abból amit elmond magáról vagy éppen a tapasztalatairól. Azért a szolgáltató árképzése sok esetben függ a referenciáitól, így ha nagyon alacsony árat ad meg, abból már lehet következtetni tapasztalataira. Ezzel nem zártjuk ki, hogy nem létezik kezdő asszisztens jó képességekkel, csak ritka. De ha szerencsénk van és egy ilyet találunk, akkor tartsuk meg amíg csak lehet, mert feltételezhetően ha mi jól tudunk vele együtt dolgozni, akkor az másnak is sikerülni fog. 

Végezetül pedig bemutatnánk a mi referenciáinkat (2019.05.27-i állapot):

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a virtuális asszisztens szolgáltatások iránt kérjen árajánlatot, vagy keressen elérhetőségeink valamelyikén.

Vagy használja ajánlatkérő űrlapunkat:

 

[contact-form-7 id=”979″ title=”1 kapcsolati űrlap”]