Ebben a bejegyzésben megpróbáljuk bemutatni egy virtuális asszisztens egy átlagos napját. Természetesen ettől a napirendtől sok esetben szükséges eltérni, hiszen lehetnek eseti, ad hoc feladatok is, amiket meg kell oldani.

Sokan megfoghatatlannak, ellenőrizhetetlennek, álom életnek tartják a virtuális asszisztens munkakört. Pedig ez a szerepkör sem különbözik sokban különbözik egy irodában dolgozó asszisztens feladataitól. Az első és legnagyobb eltérés, hogy nem egy, hanem – jó esetben – több embernek vagy cégnek dolgozik. Ez természetesen komolyabban kidolgozott rendszert igényel a virtuális asszisztens részéről, saját munkavégzését is jól le kell tudnia adminisztrálni. Egy napjának úgy kell felépülnie, hogy az összes ügyfél dolgaival tudjon foglalkozni, ne maradjon el semmilyen feladattal. Ebből következik, hogy a virtuális asszisztens annyit dolgozik, amennyi idő alatt el tudja végezni a feladatait. Van olyan nap amikor csak 2 órát tölt munkával, de van, amikor ez a napi óraszám lehet 16 óra is.

virtuális asszisztens

Általában a nap egy virtuális asszisztens számára azzal indul, hogy átnézi a levelezést, a jegyzeteit és a feladatainak listáját. Fejben felépíti a prioritását a feladatoknak. Vannak olyan feladatok, amik időhöz kötöttek, például a napi posztolások a közösségi médiában. Bár ugye ez nem teljesen igaz, hiszen időzíthetjük a bejegyzéseket. De van egy képzeletbeli határidő, ameddig ezekkel a feladatokkal el kell készülni. Időhöz kötött feladat lehet például még az ügyfélszolgálat üzemeltetése.  Ugye ebben az esetben van egy nyitvatartási idő. Ebben az időszakban tud az asszisztens más munkát is végezni, de ebben az időszakban kötött az ideje. Ha csöng a telefon, jön egy e-mail vagy Messenger üzenet, akkor arra azonnal válaszolnia kell.  És a mai világban elég egy olyan eset, amikor valaki nem éri el az ügyfélszolgálatot és máris negatív véleménnyel harsogja tele a közösségi médiát.

A felsorolt feladatok mellett kereshet a megrendelő számára beszállítókat, szervezhet rendezvényt, toborozhat dolgozókat vagy rendelhet virágot a családtagoknak.  Mindez függ attól, hogy milyen jellegű virtuális asszisztens feladatot lát el.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a virtuális asszisztensi szolgáltatások iránt kérjen árajánlatot, vagy keressen elérhetőségeink valamelyikén.

Vagy használja ajánlatkérő űrlapunkat:

 

[contact-form-7 id=”979″ title=”1 kapcsolati űrlap”]