Ebben a bejegyzésben arra a kérdésre keressük a választ, hogy kikből lehet és ezáltal kik képezik a virtuális asszisztens közösséget Magyarországon. Megvizsgáljuk, hogy kik azok, akikből vélhetően jó virtuális asszisztens lehet és kiknek lehet csalódás a kirándulás ebbe a világba.

A munkaerőpiac helyzet hétről – hétre, napról – napra változik és az esetek döntő többségében rossz irányba. Sorolhatnánk ennek okait, de ez a bejegyzés nem erről akar szólni. Ellenben fontos és döntő szempont lehet ez a tény azok számára, akik gondolkodnak azon, hogy virtuális asszisztensként képzeljék el a jövőt. Hiszen általánosságban elmondhatjuk, hogy ennek a munkaerőpiac helyzetnek dacára nem becsülik meg a munkavállalókat a munkáltatók.

Ha egy szóval szeretnénk összefoglalni, hogy kiből lehet virtuális asszisztens, akkor azt mondhatnánk: bárkiből. Sokak által alábecsült munkakör az asszisztensi munka, pedig nagyon sokkal nagyobb segítséget tud jelenteni egy vezetőnek és ezáltal a cégnek, mint azt első ránézésre gondolnánk, de ez a bejegyzés nem is erről a témáról szól. Fontos szempont lehet, hogy alapjaiban hasonló munka, mint egy asszisztensi, de a megfelelő szolgáltatáshoz az alapdolgokkal tisztában kell lennie annak, aki ezt szeretné végezni. Ezek a fontos dolgok:

  • számlaképesség

  • jó szervezőkészség

  • valamilyen terület napi szintű ismerete

  • stressztűrés

virtuális asszisztens - intelligencia

Ha ezekkel a készségekkel rendelkezik az, aki szeretne virtuális asszisztens lenni, az már fél siker. De kitartásra épp úgy szükség lesz, mert az első ügyfél megszerzéséig nagyon sok döccenő áll a jelöltek előtt. Ezt a szolgáltatást nyugodtan nevezhetjük szakmának, és a mi jó tanácsunk, hogy ne egy gyorstalpaló villám-tanfolyamon tegyünk szert a szükséges tudásra, mert ezek a tanfolyamok csak uniformizálják az asszisztenseket és ezen a területen pont az egyediség, amivel ki lehet tűnni a sok önjelölt asszisztensek közül.

A mi tanácsunk az, ha az alap készségekkel rendelkezik szolgáltató jelölt, kezdje magát önerőből felépíteni. Ez lesz az a titok, ami hosszútávon szolgálja mind a vállalkozás felemelkedés, mind pedig az ügyfél-elégedettséget.

Mindig csak lépésről lépésre haladjunk, ez a sikert biztos titka.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a virtuális asszisztensi szolgáltatások iránt kérjen árajánlatot, vagy keressen elérhetőségeink valamelyikén.

Vagy használja ajánlatkérő űrlapunkat:

 

[contact-form-7 id=”979″ title=”1 kapcsolati űrlap”]