Ebben a bejegyzésben arra a kérdésre keressük a választ, hogy ki lehet számunkra a megfelelő virtuális asszisztens. Megpróbáljuk körül járni a kérdést, hogy megkönnyítsük Önnek a megfelelő asszisztens megtalálását.


Mindannyian különböző tudással rendelkezünk, mindenki máshoz ért. Ez a virtuális asszisztens – eknél sincs másként. Ahhoz, hogy azt kapjuk amit szeretnénk, nem árt tisztában lenni elvárásainkkal, a végzendő feladatokkal, hogy megtalálhassuk a számunkra megfelelő virtuális asszisztenst.

Mindenki a saját területén a leghatékonyabb, és jobb esetben csak azt is vállalja fel, amihez ért. De sajnos Magyarországon elmondható, hogy ez az állítás nem feltétlenül fedi a valóságot. Sokan vannak úgy az asszisztensek között, hogy mindegy milyen munkáról van szó, majd megoldják. Erre nagyon jó példa, hogy ha valaki felad egy hirdetést a Facebookon, hogy virtuális asszisztenst keres, akkor arra a hirdetésre átlagban 60 jelentkező lesz. Ez nagyon magas szám és nem könnyű kiszűrni az alkalmatlan jelentkezőket. Érdemes azzal indítani, hogy kiszűrjük azokat a jelentkezőket, akik nem számlaképesek. Ez egy jó első körös szűrő lehet.

Asszisztens
Ahhoz, hogy mindenki a számára legmegfelelőbb virtuális asszisztenst találhassa meg, elsősorban arra van szükség, hogy tudjuk milyen feladatok ellátására lesz szükségünk.
Hiába várjuk el, hogy általános adminisztráció mellett pénzügyi feladatokat is ellásson leendő asszisztensünk, hogyha ő éppen nem kompetens benne, hanem marketing területen képzett. Mindenképpen határozzuk meg a feladatokat, amikben szükségünk van segítségre.

Fontos szempont lehet az időbeosztás. Van, akinek csak havonta 2-3 órás feladatot kellene megoldani, van, akinek napi 4 órában van szüksége támogatásra. Fontos, hogy tudjuk, hogy egy hónapban vagy egy héten mennyi nagyságrendbeli időben van szükségünk a leendő asszisztensre. Előfordulhat, hogy akire szükségünk van, már nem rendelkezik a számunkra szükséges időbeli kapacitással.

Azt is figyelembe kell venni, hogy igényünk van e személyes jelenlétre. Sok asszisztens nem vállal személyes jelenlétet, így ha erre mégis valamilyen okból szükség van (legyen szó akár csak ad-hoc jellegű feladatról), fontos jelezni a későbbi félreértések elkerülése érdekében.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a virtuális asszisztensi szolgáltatások iránt kérjen árajánlatot, vagy keressen elérhetőségeink valamelyikén.

Vagy használja ajánlatkérő űrlapunkat:

 

[contact-form-7 id=”979″ title=”1 kapcsolati űrlap”]